Oversvømmelse og sandstorm i Hyrup i dag

Først stod det ned i stænger..... og alt den lerholdigtige jord i Hyrup kunne slet ikke følge med. Da hønsegården blev etableret gravede vi en del væk - derfor ligger den lavere end den omgivende jord.... så ALT vand finder vej hertil - og skaber store pytter at knæhøjt vand (målt i hønseben). Endnu engang må vi gå drastisk til værks.

Læs mere ...

Engelske Araucana høns

NYHED hos Hønemor!

For få dage siden startede jeg rugemaskinen op og påbegyndte udrugning af helt fantastisk flotte grønlige æg, fra racen EA.

Læs mere ...

Hønemors første jumbo vagtel rede

De første vagtler jeg selv udrugede, har netop i dag bygget rede. 3 fine små æg er der indtil videre samlet. Hønemor er stolt! De klækkede d.1. Maj og er derfor endnu ikke de 8 uger, hvor man ellers forventer at de er kønsmodne og tænker på familieforøgelse. De vil frem i livet.

Læs mere ...

Kært barn har mange navne

De første vagtler jeg udrugede, er nu ca 6 uger gamle. Der er nu tydeligt forskel i deres farver. Jeg har fra dette hold 3 farvetyper. På Google kan jeg læse mig frem til at de forskellige har mange betegnelser. Jeg har valgt at kalde mine 3 følgende:

Læs mere ...

Hyrups største overdækkede hønsegård?

Vi roder stadig! Vi har slidt og svedt og efterladt en masse emballage fra diverse byggematerialer. Det har været en lang process og man skulle tro at vi er næsten i mål. Men det er vi langt fra.

Læs mere ...

Nye høner i Hyrup

Junior og jeg har i dag været forbi Finn Hansens Fjerkræ i Skodsbøl for at hente flere høner til de fine maran høns der bor i hønsegården. Vi havde planlagt at købe 8-10 styks maran høner..... men sådan gik det slet ikke ....

Læs mere ...

Hyrups Hønemor overtager vagtelopdræt

De æg jeg brugte til at udruge mine første vagtler i maskine, kom fra et vagtelopdræt nær Løgumkloster. Indehaveren er dog imidlertid ramt af sygdom og ønsker derfor at drosle ned på sine vagtel aktiviterer. Jeg er derfor blevet spurgt om jeg ønskede at overtage hans voksne dyr. Og det sagde jeg straks "ja tak" til. 

Læs mere ...

Krydderhave til høns

krydderhave Hyrups Honemor

Høns elsker friske krydderurter, græs og korn. Problemet er bare, at de skraber rundt i jorden imens de spiser af det – og det får roden til at følge med op. Derfor oplever flere at anlægning af krydderhave til høns er en kortvarig glæde. Se her hvordan du kan få planterne til at leve lidt længere.

Læs mere ...

  • 1
  • 2

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi