Krydderhave til høns

krydderhave Hyrups Honemor

Høns elsker friske krydderurter, græs og korn. Problemet er bare, at de skraber rundt i jorden imens de spiser af det – og det får roden til at følge med op. Derfor oplever flere at anlægning af krydderhave til høns er en kortvarig glæde. Se her hvordan du kan få planterne til at leve lidt længere.

krydderhave til høns

Denne idé er fra Pinterest – og super simpel at bygge

Jeg surfer ofte rundt på nettet for at indsamle viden og finde inspiration, til alt der omhandler høns i haven. På Pinterest er jeg faldet over denne smarte idé: At overdække området hvor man sår krydderurter, så at hønsene alene kan ”nible” i toppen af planten. Herved kan du få dine planter til at leve længere. På Pinterest havde brugeren anvendt et gammelt vindue hvor glasset var erstattet med hønsetråd.

krydderhave til høns

Man kan bygge meget af overskudsdele fra opførelse af hønsehus og hønsegård


Jeg har valgt at bygge min hønsegård i meget kraftigt net, for at holde ræven på afstand. Imellem de brugte net jeg fik fat i, var der 3 styk der var for små til formålet. De målte alene 99x101 cm. Jeg har derfor valgt at anvende dem til top på krydderhaverne. Men rammen er ikke så høj, så jeg valgte derfor at bygge en træramme nedenunder.

Græs og korn til den skønne høner

Efter at have haft besvær med at save lægter, give dem træbeskyttelse og skrue dem på rammen, syntes jeg resultatet er blevet rimelig ok. Men jeg har taget grueligt fejl!

krydderhave

Hønsene er for kvikke til mit design
Nettet er ret grovmasket, så hønsene kan lige akkurat på næbbet ned i de små kvadrater. Derudover er rammen alt for lav. Hønsene fandt med det samme ud af, at Hønemor har anrettet tag-selv-bord med korn ”all you can eat”.

krydderhave

Løsning:

Rammen skal løftes højere op. Maskerne skal stadig være kraftige – men gerne mindre i maskestørrelse. Derudover har jeg sået direkte ovenpå jorden. Her tænker jeg det er en fordel at vande lidt, strø korn og græs og derefter lægge et lag muld / spagnum. Så ligger frøene og gemmer sig for hønsene, indtil de spirer.

Har du lavet noget lignende til din hønsegård? Eller noget andet smart du gerne vil dele her på siden?
Skriv gerne om din opfindelse i kommentarfeltet nedenfor

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi