Det var en mørk og stormfuld aften

Selvom det blæser voldsomt i Hyrup her til aften, er der alligevel ganske stille. I det fjerne kan man høre en enkelt bil køre forbi og imellem de voldsomme vindstød kan man også ane vagtlerne, der med jævne mellemrum synger deres parrings sang. Derudover hører man kun regnen...

 oliver aeg

På billedet ser du min nevø Oliver der anretter vagtelæg juleaften. Han er et natur talent!

Ingen høns?

Vi havde satset på at kunne åbne vores bette gårdbutik i august 2020. Men desværre er der senere stødt så mange forhindringer til, at vi må vente med at åbne til marts. Tilladelserne var ellers på plads. Men hønsene vi havde bestilt kunne ikke leveres. Du skal tænke på, at fra Hønemor beslutter at bestille flere høner der lægger farvede æg – går der omkring 7 måneder inden de kan ankomme. Æg skal indsamles, de skal udruges og derefter være 22-26 uger gamle førend de lægger deres første æg. Naturen kan vi jo ikke ændre på.

De der ruger høns ud og derefter sælger dem videre tænkte at der i denne Covid-19 tid nok ikke ville være den store efterspørgsel på de dejlige specielle høns, der både lægger grønne, mørkebrune og hvide/lysebrune æg. Fornuftigt nok omlagde de derfor straks udrugningen så at størstedelen af de udrugede æg var industrihøns. Dem sælges der altid mange af og ganske ofte også i store mængder.

Vi venter stadig

Måske der det meget godt at vi venter. Venter på de dejlige hønsedamer der skal ankomme hertil. Der er alligevel så meget andet udendørs vi mangler at få klargjort efter at gården brændte ned. (Indkørsel, have, trapper etc) Jeg håber vi når at have meget af det klar til uge 10 hvor vi forventer at kunne modtage de dejlige høns. Derefter skal dyrlægen lige have tid til at teste dem alle for salmonella og andre almindelige sygdomme. Det tager ca 2-3 uger inden vi får alle prøvesvar tilbage. Derefter: ÆG på gården igen.

Jeg glæder mig meget til at invitere dig forbi når vi åbner igen.

Hønemor

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi