Ulovligheder i Hyrup

Det har stormet en del i Hyrup de seneste dage. Flere tænker sikkert at det er derfor hønsegården står i ruiner lige nu. Men det er ikke tilfældet. Der er uden at jeg har været opmærksom på det - foregået ulovligheder i Hyrup. 

honsegaard1

En trist morgen i Hyrup

Torsdag morgen i påsken, går jeg som vanligt ned for at sige godmorgen til mine skønne dyr. Men denne gang er der ingen der kommer for at hilse på. Der er helt stille og tomt i hønsegården. Ingen pippen, ingen kaglen, ingen galen...ingenting. Bortset fra en lille håndfuld vagtler, er der ingen dyr tilbage. Ræven bærer ikke skylden. Og ingen af os har glemt at lukke døren. Fejlen er min alene. 

honsegard2

D. 5. april 2018 klækkede mine første høns.

I marts 2018 modtog jeg en rugemaskine i gave og indkøbte derefter 10 hønse-rugeæg. De 8 små kyller der klækkede, blev starten på Hyrups Hønemor. Sidenhen har vi bygget til og om. Og nu viser det sig desværre at den opbyggede Rugegård ikke kan opfylde kravene for hverken placering eller udvidelse. Rugegården ligger 2 meter for tæt på vejen og det er ikke muligt med den nuværende placering at udvide til hverken øst eller vest. Hvad gør man så?

Ophævelse af §70 tilladelse

Efter et møde her i Hyrup (kort før påske)med Line og Vivi fra Haderslev Kommune, kunne vi hurtigt vurdere at den nuværende placering ikke er optimal. Den medfører at det bliver noget mere besværligt at ansøge om ibrugtagning af vores indkøbte Hühnermobil samt at skabe endnu mere plads til de skønne høns. Derudover har Hønemor sat flueben i feltet "Der er minimum 15 meter til offentlig vej" - og det er der så ikke helt. Hvis vi skal beholde vores hønsegård, skal den gøre smallere og kortere... Den nuværende konstruktion er derfor ikke lovlig - og den modtagede §70 tilladelse trækkes derfor tilbage. Vi aftalte med Vivi at vi ville bruge påskeferien på at beslutte om hønsegården skal bygges om (hvorefter der skal genansøges §70 tilladelse) eller helt fjerne den og opføre en anden type bygning - et andet sted på grunden. Vi valgte det sidste. Da forholdene lige pt er direkte ulovlige - kan jeg ikke vente med at flytte dyrene til det nye område står klar og alle tilladelser til det nye hønsehus er givet. 

At lære af sine fejl og komme videre

Jeg valgte derfor at bruge de første dage af påsken på at finde nye hjem til mine små putter. Og det lykkedes heldigvis. Herefter har jeg påbegyndt nedtagning af hønsegården. Design og planlægning af de nye lokaler er allerede igang. Når jeg alligevel skal starte forfra, kan jeg ligeså godt optimere området. Jeg har derfor valgt at støbe fast bund i alle hønsegårde, hvilket både forbedrer bunddække og hindrer rotten adgang. 

Glæd dig til lækre vagtel- og hønseæg

Jeg arbejder stadig på højtryk for at få alle detaljer på plads, så at jeg kan tilbyde friske lækre spiseæg i Hyrup. Vi har indkøbt en skurvogn der skal anvendes som æggepakkeri og butik - indtil vi kan komme videre med byggeriet af Gårdbutikken. Vi skal nok nå i mål. Det tager bare noget længere tid end jeg havde forventet. Med stædighed og glade kunder kommer man langt. 

 

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi