Der er forskel på glæden ved solskinsvejr i by- og landzone

held i hyrup

Der er stor forskel på glæden ved solskin i byzone og landzone. Ikke hvis det bare er en lille solstråle, men hvis det er flere uger med masser af sol – og ingen regn. Og her er hvorfor:

junior i haven

I byen:

Er det virkelig lækkert med ekstra sol. Masser af mennesker på strøget, der giver god handel til de små butikker, fordi de ikke gemmer sig for regnen i et storcenter. De giver ekstra liv i gaderne. I forstaden slipper man for at slå græsset 2 gange om ugen – for det gror ikke. Det er muligt at opsætte forskellige typer af mini- og større pools til de små og turen til stranden er meget sjovere. Nok støver det lidt mere i gaderne. Men det glemmer vi, da vi kan iføre os shorts og nederdele.

soen i hyrup

På landet:

Græsset gror ikke….. og det er skidt. For idéen med græs på marken er netop at man skal ”slå det af”, wrappe det og anvende det. Ikke bare smide det i stakken, eller køre det væk. Her har græsset pludseligt et formål – at give strø eller foder til dyrene. Ekstra sol giver ikke ekstra liv på marken… tværtimod. Vandstanden falder markant i havesøen, fiskerne trækker mod bunden og åkanderne ligger udtørrede i kanterne.

haven i hyrup

Vi har endnu ikke anlagt en plæne. Så vi slipper stadig for at slå græsset. Men…. Hanefar kan heller ikke ”slå græs af” på marken… hvilken han fortæller er lidt træls, når nu der er nogle der venter på de der wrapper. Og at der gror en masse i haven alligevel, er heller ikke et plus. Når nu det bare er ukrudt, som vi alligevel skal jævne når plænen skal anlægges.

vejr app iphone

I byen:

Vi tjekker vejrudsigten på vores standard vejr app – leveret af Iphone. Den fortæller om det regner lidt i dag – eller i morgen. (noget med fin grafik) Hvor varmt man kan forvente at det bliver og om det kommer til at blæse meget.

yr no bevtoft

På landet:

Man går på nettet og tjekker yr.no. Hvorfor en norsk side? Den skulle efter sigende være mere præcis. Og de opdaterer hele tiden. På denne side kan man finde meget mere information om vejret lige nu – og de næste par dage.

For mig er regn lidt irriterende. Hvorfor kan det ikke bare regne om natten? For Hanefar er det lækkert når det endelig regner, efter flere ugers tørke. Så længe det starter stille, bryder overfladen og lader resten sive ned.

Hvor bor du?

Så: Der er forskel på glæden ved solskin i by- og landzone. Bor du i byen? Hvad er det bedste ved solskinsdage? Gode is? Bor du på landet? Hvad elsker du ved solskinsdage?

 

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi