En travlt måned i Hyrup

gruppekram kyllinger hyrup

Kylling af sort skovhøne og Grünlegger varmer vagtelkylling i en lun sandwich

Hvis du følger min Facebookside: Hyrups Hønemor så ved du allerede hvorfor jeg har haft så travlt de seneste uger. Det ene kyllingehold efter det andet, er lystig klækket. Det er blevet til 1 hold blandede høns og 2 hold vagtler (3. hold klækker i morgen) Det har krævet omrokering af dyr og anskaffelse af flere "kuvøser", varmelamper og hytter. Det tager meget af min tid - men hvor er det dog skønt at gå imellem de små kyller og se hvordan de vokser og hygger.

 maranhane kirsten hyrup

Maranhanen Kirsten

Det er stadig Kirsten der er boss i hønsegården. Det kommer helt naturligt, når nu han er den største fugl på matriklen. Han vil gerne bestemme og skal holdes lidt "i næbet" så hans ego ikke flyver af med ham. Han har hygget sig med både tværstribede og sorte skovhøner den sidste måneds tid. Jeg tror kobbermaran hønen Mowgli er lidt lettet. Hun trængte virkelig også til en lille pause fra hans ihærdige forsøg på at lave små kyllinger med hende.

skrukhøne skovhøne hyrup

Den sidste uges tid har én af de sorte skovhøner delt rede med den tværstribede skovhøne Putte. De ruger ofte samtidig. Da pladsen er trang må de placere sig med hovedet i hver sin retning. Det giver ikke megen plads til æggene. Utroligt at de gider dele kasse - når der er flere der står tomme. Måske de tænker de kan deles om opvarmningen?

grunlegger hane lynet hyrup

De 2 grünleggerhaner Holger og Lynet, har nu fået deres helt egen hønsegård. De hygger sig sammen med 5 grünlegger-damer. For et par dage siden klækkede deres første kyllinger i rugemaskine, sammen med skovhøns og maraner. 

gruppekram hyrup

Her ser du den ene af deres små vidundere (den lyse på billedet) Lynet var med i det første hold der klækkede her i Hyrup. Nu er næste generation kommet til verden. Hvor er det bare fantastisk.

vagtel maran grunlegger skovhøns hyrup

Daggamle kyllinger og små vagtler der er omkring 5 dage, går fint sammen i kuvøse. Der er ingen hakken. Ingen slåskampe. Bare hyggen og putten. 

 

 

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi