Starten på Hyrups Hønemor

hyrups ohlsen

Pige møder dreng….. eller rettere..... bypige møder landmand. Og de levede lykkeligt…… Til trods for de store forskelle. (Blandt andet dialekten. Det kan være lidt svært at forstå hvad han siger af og til). 

Skal - skal ikke - flytte på landet? Det kan være svært at svare på, når man er forelsket....

Der er meget mere liv i de større byer. Butikker har meget længere åbent og der ligger stribevis af dem. Man skal i øvrigt køre ganske kort, for at købe eller foretage sig nærmest ”hvad-som-helst”. På landet er der langt imellem en tank der har døgnåben eller en billig tøjbutik og morgenmad fra McDonalds.

Til gengæld er der ”råhygge” og plads

Højt til loftet – og til himlen. Plads til at danse skørt i haven. Mange flere stjerner om natten (de bliver ikke væk i gadelysets skær). Plads til bålhygge, uden at irritere naboen. Plads til høns i haven. Og plads til masser af kærlige kram. Man må grine højt og synge lungerne tomme – uden at naboen ringer 112.

Livet på landet skabte Hyrups Hønemor

Bypige flytter på landet - og finder pludselig ud af hvor store køer er, når man står helt tæt på.. og at der er plads til høns i haven

hyrups honemor rugemaskine

Historien begynder med denne lækre maskine.... og så alligevel ikke. Længe inden - da vi talte om at flytte på landet... kom der tanker omkring de nye muligheder det ville give os. Èn af de muligheder er PLADS i haven til HØNS..... Vi starter HELT fra punkt 1..... Udrugning af æg.... Så kyllinger..... så æg...... og hvem ved - måske gentager vi den cyklus igen?

Der er meget mere til denne historie

Hvis du vælger at følge siden, vil du få del i skøre episoder omkring by- versus landliv, historier omkring de første kyllinger hos Hønemor og hvordan det gik, da jeg skulle forsøge at styre en traktor for allerførste gang.

Hønemor skjuler ikke at hun til tider er helt uvidende omkring det der enten foregår eller tales om. Ikke fordi hun mangler forståelse, empati eller intelligens…. Men som ny i noget der føles som et helt andet land, er det ok at være i tvivl – en del af tiden.

Så må man jo bare spørge…. Og Hønemor…. Tjaaa…. Jeg spørger hele tiden ......

Hyrups Hønemor

Hyrupvej 43, Hyrup
6541 Bevtoft


CVR: 29357811
CHR: 12539

Kontakt@HyrupsHonemor.dk
Mobil: +45 20 66 76 75

 

 

hyrups honemor logo

 

Mød os

facebook

Her deler vi inspiration, billeder fra hverdagen på gården og links til blogindlæg 

instagram

Se billeder fra gården og følg vores færden

hyrup honemors youtube kanal

Se små filmklip fra gården

tiktok

TikTok tossede små indslag fra Hønemor

 

Vi anbefaler

Foder til høns og vagtler fra
Brødr. Ewers

Net til overdækning af udeareal
ved fugleinfluenza
StrandbyNet

Bundstrø med ekstra sugeevne til
både bund og redekasser
AJ Energi